Onderzoek en projecten - Stichting Neurodiversiteit ~ Neurodiversity Foundation

Stichting Neurodiversiteit ontwikkelt prototypes die de communicatieve barrières tussen neurodivergente en neurotypische individuen wegnemen om gelijkwaarheid, samenwerking en verbinding te versterken.

E-mailadres: tjerkfeitsma@hotmail.com
Plaats: Amstelveen, Apeldoorn & Rotterdam

Om een samenleving te creëren waarin er ruimte is voor iedereen, ontwikkelen we in projecten de tools, community, campagnes, onderzoeken en producten om maatschappelijke gelijkwaardigheid, sociale verbinding en coöperatie tussen neurodivergente en neurotypische individuen te ondersteunen en daarmee de vooruitgang richting een neurodiverse toekomst mogelijk te maken.

De stichting tracht haar doel te bereiken middels onderzoek, productie, innovatie en distributie van de projecten die gelijkwaardigheid, zelfredzaamheid en effectieve aansluiting van neurodivergenten faciliteren in de klas, op de werkvloer, in vriendschappen, in groepen, in relaties, en als individu in de maatschappij.

  • campagnes en informatieverspreiding die wederzijds begrip, nieuwsgierigheid en acceptatie tussen neurodivergente en neurotypische individuen aanjagen.
  • kennis en tools voor effectieve communicatie ontwikkelen.

Wij doen onderzoek naar de beste manier om zelf-management, verbinding en aansluting te realiseren voor neurodivergenten mensen. Daarvan maken we vervolgens producten die specifieke problemen oplossen voor autisten. Onze belangrijkste projecten draaien rondom Autisme. De meeste van onze crew zijn ook zelf Neurodivergent of zijn familielid van een neurodivergent individu.

Wij bestaan uit ervaringsdeskundigen als neurodivergent, of als familielid, wetenschappelijk geschoolde onderzoekers en nieuwsgierige digitale pioniers. Onze onderzoeken zijn gericht op Autisme. We brengen daarnaast ook een online magazine uit: Divergent Minds.