Boba Groep

Bij Boba kun je terecht voor een breed aanbod aan psychische ondersteuning. Daarnaast is Boba dé specialist in autisme-zorg. Met meer dan 350 medewerkers in verschillende disciplines, en met 7 locaties verspreid over Nederland, bieden ze hulp bij vrijwel alle vraagstukken rondom autisme.

Boba Groep biedt ambulante begeleiding en behandeling aan mensen met autisme met een normale of hoge intelligentie. Voor het grootste gedeelte bij de cliënten thuis en waar dat aanvullend is ook via E-health. Boba heeft jarenlange praktijkervaring in het werken met autisme. De aanpak is gebaseerd op de Autisme Centraal Methodiek. In samenwerking met familie en netwerk ondersteunen zij hun cliënten om zoveel als mogelijk mee te doen in de maatschappij.

Aanbod
Boba bestaat uit verschillende afdelingen die in de begeleiding en/ of behandeling van cliënten kan worden ingezet:

 • Autisme Coaching
  Wanneer je met autisme tegen moeilijkheden aanloopt, dan is het soms lastig om oorzaken en symptomen aan te wijzen. Dat is niet gek: autisme komt in veel verschillende vormen en gradaties. Boba coaching is daarom altijd maatwerk.
   
 • Passend onderwijs
  Wanneer Boba coaching biedt binnen een onderwijssituatie, dan is die primair gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van een leerling. Ze betrekken daar ook ouders, leerkrachten en de school bij. Scholen kunnen hiervoor zelf een onderwijsarrangement aanvragen via het 'samenwerkingsverband'.
   
 • Boba GGZ
  Soms is er meer nodig dan coaching. Bij Boba kun je ook terecht voor diagnostiek en behandeling. Dat bieden ze aan binnen hun GGZ-afdeling (in de Boba centra Dordrecht en Maastricht), waar ze zowel kinderen als jongeren en volwassenen helpen. Autisme is hun specialiteit, maar ze behandelen ook breder.