Aanbod van en voor ervaringsdeskundigen - Netwerk Beter Samen

Netwerk Beter Samen is een netwerkorganisatie van ervaringsdeskundige jongeren, ouders en professionals. Ieder van hen heeft ervaren wat wel en niet werkt als er hulp of zorg nodig is. Deze ervaringsdeskundigheid zetten ze in voor betere en samenhangende ondersteuning voor kinderen, jongeren en gezinnen.

De Ervaringsacademie
Onderdeel van het netwerk is De Ervaringsacademie die een doorlopend aanbod van cursussen, workshops en webinars biedt. Er zijn workshops en cursussen voor ouders, jongeren, ervaringsdeskundigen en professionals.

Stichting Netwerk Beter Samen is gestart in de provincies Utrecht en Flevoland, maar heeft de ambitie om nog verder te groeien omdat het leven van kinderen, jongeren, ouders en gezinnen met een hulp- of zorgvraag nog onvoldoende als kennisbron worden benut.

Wat biedt Netwerk Beter Samen aan:

 • Ouders
  Heb je als ouder te maken met diverse hulp en zorgvragen bij je kind op school of thuis? Je bent niet alleen en de mensen achter Netwerk Beter Samen kennen de uitdagingen vanuit hun eigen leven. Het Netwerk organiseert activiteiten waar ouders elkaar kunnen ontmoeten en samen leren. In de Ervaringsacademieworden diverse cursussen aangeboden over suïcidepreventie, trauma en autisme.
   
 • Ervaringsdeskundige ouders
  Als ervaringsdeskundige ouder kun je bij Netwerk Beter Samen verdiepende trainingen volgen, bijvoorbeeld rond trauma en autisme of suïcidepreventie. Ieder kwartaal komen ervaringsdeskundige ouders bij elkaar in een community voor inspiratie en intervisie, waar je welkom bent.
   
 • Ervaringsdeskundige jongeren
  Je bent opgeleid als ervaringsdeskundige, bijvoorbeeld via ExpEx. Of je werkt als ervaringsdeskundige jongere in de regio Utrecht of Flevoland. Dan heb je misschien behoefte om met andere ervaringsdeskundige jongeren te sparren (en te chillen en samen te eten). Of je wil meer weten en leren over onderwerpen als stress en autisme en su├»cidepreventie. 
  Misschien heb je zin om mee te denken over dit soort onderwerpen?

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.