Ambulante begeleiding - Voorzet Begeleiding Amersfoort

Voorzet is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met een autismespectrumstoornis (ASS). Eén organisatie die re-integratie, jobcoaching, ambulante woon- en onderwijs begeleiding en begeleiding tijdens vakantie en vrije tijd biedt aan mensen met een autismespectrumstoornis. Dit maakt Voorzet tot een multidisciplinair team met korte lijnen.

Voorzet Begeleiding
Voorzet Begeleiding biedt maatgerichte, ambulante begeleiding aan jongeren (12 - 18 jaar) en (jong)volwassenen (vanaf 18 jaar) met een autismespectrumstoornis, zowel in de privésituatie als in het onderwijs  en tijdens alle levensfases.
Van het persoonlijk ondersteunen en coachen tot en met het begeleiden bij het voeren van administratie en betalen van rekeningen. Ook helpen ze bij het plannen van je tijd, structureren van afspraken en kunnen adviezen geven over opleiding of gezondheid. Voorzet biedt ook coaching bij het aanleren en planmatig inzetten van de vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te (gaan) wonen.

Onderzoek en ervaringen laten zien dat begeleiding voor mensen met een autismespectrumstoornis vaak onontbeerlijk is. Veelal zal dit om een beperkt aantal uren per week gaan, net díe ondersteuning die nodig is om het overzicht te bewaren en chaos te voorkomen. Tijdens transitiemomenten (wisseling van school, zelfstandig gaan wonen, baanwisseling, relatiebreuk) zal de begeleiding vaak wat intensiever moeten zijn om te zorgen dat deze momenten met zo min mogelijk stress gepaard gaan.

De diensten die Voorzet Begeleiding biedt, worden gefinancierd uit WMO of Jeugdwet middelen, dit kan via zorg in natura (ZIN) of een persoons gebonden budget (PGB).

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.