AutismeBelevingsCircuit - Ontdek Autisme

Wil je je inzicht in autisme vergroten? Volg het Autisme Belevingscircuit bij Ontdek Autisme. In één dagdeel ervaar je wat een intense prikkeling van je zintuigen met je doet, en hoe je reageert als de omgeving niet aansluit bij jouw eigen manier van denken. Dit confronteert je met je eigen denkpatronen en opvattingen.

Door het Autisme Belevingscircuit krijg je een indruk van de impact die autisme heeft op het dagelijks functioneren van mensen. Het circuit werkt als een eye-opener. Met tien korte opdrachten simuleren we een andere vorm van waarneming en informatieverwerking. Ontdek wat wel en niet werkt en voel je eigen behoeften.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moderator Wegwijzer-autisme.nl: bij uitzondering plaatsen we hieronder een aantal reviews die geplaatst werden op Watvindik.nl (de voorganger van Wegwijzer-autisme.nl)

 • Marijke van der Pal - 4 juni 2019
  "UWV wil in 2021 minimaal 500 medewerkers uit het doelgroep register duurzaam in dienst hebben. Het gaat hier onder andere om collega's met autisme. In het kader van 'bekend maakt bemind'heeft het Project HRM Banenafspraak diverse malen het autisme belevingscircuit aangeboden. De reacties van de deelnemers waren zeer positief. Door de mix van theorie, ervaringsverhalen en vooral het beleven van een andere manier van denken en prikkelverwerking, heeft deze workshop veel impact. Het effect is dat medewerkers meer begrip krijgen en daardoor het gedrag van hun collega's beter snappen. Dit zorgt voor het verkleinen van de afstand en verbinding, wat ten goede komt aan de werksfeer en het werkplezier van de medewerkers uit de doelgroep."
 • Welzijn Zuidplas en Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas - 11 december 2018
  "Het ABC van Ontdek Autisme is heel informatief. Geschikt voor een brede doelgroep (ouders, broers, zussen, mensen met autisme zelf, grootouders, professionals) en er was ruimte voor iedereen om op zijn eigen manier en tempo te beleven hoe het is met autisme te leven. De aanwezigheid van twee ervaringsdeskundigen was een heel waardevolle aanvulling op de inhoudelijke presentatie."

 • Jaap Inberg - 13 juni 2018
  "
  Voor een bijeenkomst van leerplichtambtenaren en RMC-medewerkers in Noord-Nederland heeft Ontdek Autisme een Autisme Belevings Circuit georganiseerd. De deelnemers waren erg enthousiast en uit een evaluatie bleek deze workshop met een 9,2 gewaardeerd te worden! Enkele toelichtingen bij die evaluatie: "Fantastische workshop met name vanwege ervaringsdeskundige" ;"Super leuke combinatie van theorie en praktijk. De interactie was prettig"; "De 2 heren gaven op een leuke en speelse manier veel inzicht in de problematiek"

 • Isabelle van Eijk - 23 april 2018
  "
  Op 19 maart hebben wij met onze hele team van collega's van het MBO Wellantcollege in Gouda deelgenomen aan de workshop Autisme Belevingscircuit. Het was een hele leerzame middag. Nog altijd wordt er door collega's positief gerefereerd aan deze workshop. Het was erg interactief en het zelf kunnen ervaren hoe het is om met autisme te leven, was erg zinvol. Ook de aanwezigheid van een ervaringsdeskundige die over zijn eigen ervaringen binnen en buiten het onderwijs wilde delen met ons was van een grote meerwaarde. De workshop is een aanrader voor iedereen die professioneel of privé met autisme te maken heeft."

 • Marlou Heskes - 15 november 2016
  "De basistraining heb ik ervaren als een zeer waardevolle training, zowel als professional en zeker ook als ouder. De rijkheid aan informatie, de diepgang en de didactisch goed doordachte opzet maken dat je in één dag onvoorstelbaar veel leert (zelfs als je dacht al best wel wat te weten). De autismewandeling is een ervaring die zeer veel indruk op mij gemaakt heeft en die ik iedereen die met autisme te maken heeft heel warm kan aanbevelen."