Begeleiding, jeugdhulp en onderwijs - BijBiezonder

Bijbiezonder organiseert jeugdhulp in de vorm van groepsbegeleiding, individuele begeleiding en individueel onderwijs, zo veel mogelijk op maat. Veel gebeurt buiten: dieren verzorgen, het bos in of op een andere manier de natuur ervaren.

Doelgroep: voor iedereen met een bijzondere hulpvraag en bijna elke beperking. Er is ruime ervaring met het hele spectrum autisme (ASS), ADHD, ADD, een (licht) verstandelijke beperking en alle andere redenen waarom een kind extra zorg en begeleiding nodig heeft.

Voor kinderen en jongeren die vastlopen of uitvallen van school zijn praktijk- of onderwijsgerichte maatwerktrajecten mogelijk. 

Onderwijs wordt (zodra mogelijk en passend) actief opgepakt door de aanwezige leerkrachten zodat al tijdens de behandeling eventuele leerachterstanden ingehaald kunnen worden. Dit gaat in samenwerking met de school waar de jongere nog ingeschreven staat of door middel van afstandsonderwijs van een VSO-school.
Voor kinderen met een ontheffing van de leerplicht zijn de middelen in huis om zelf een onderwijstraject te starten, terwijl de zoektocht naar een nieuwe school in gang wordt gezet. Als er geen onderwijstraject nodig of passend is, wordt het traject gericht op arbeidsvaardigheden, zelfredzaamheid en praktijkervaringen.

BijBiezonder is onderdeel van de coöperatie Limburgse Zorgboeren (afgekort tot CLZ). Onder die naam is BijBiezonder ook voor verwijzers te vinden in de systemen. 

 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.