OPaZ

OPaZ (Ondersteuning Passend Zorgaanbod), een initiatief van het ministerie van VWS, zoekt structurele oplossingen die de zoektocht naar passende zorg bij complexe vragen makkelijker maken. 

Aanbod aangemaakt door deze gebruiker

ReVisie biedt (jong)volwassenen met een psychische- of psychosociale uitdaging als autisme, PDD-Nos of ADHD de kans op een verbeterde toeleiding naar opleiding, baan of andere daginvulling. Ook voor thuiszitters.
Stichting Liberis biedt behandeling en begeleiding aan kinderen met autisme (2 -12 jaar) middels een groepsaanbod, specialistische peutergroep en ambulante begeleiding op school of thuis.
Geïntegreerd aanbod onderwijs en zorg aan talentvolle kinderen met complexe internaliserende problematiek, veelal autisme, die in een klassikale setting niet tot leren kunnen komen. 
Groei & Glunder, onderdeel van de YOEP-groep, biedt specialistische begeleiding aan kinderen van 4 tot 17 jaar (en hun gezin) met ontwikkelingsstoornissen zoals autisme.
Welkomboerderij Onstaheerd heeft autisme expertise en biedt o.a. een speciaal programma voor thuiszitters of vroegtijdige schoolverlaters. 
BijBiezonder biedt (respijt)zorg, begeleiding en zorg-onderwijsarrangementen voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een hulpvraag of beperking. Er is ruime ruime ervaring met autisme (ASS), ADHD en ADD.
Specialistische hulpverlening en educatieve ondersteuning aan kinderen (4 –18 jr.) met internaliserende problematiek (o.a. autisme). Voor schooluitvallers, thuiszitters of andere hulpvragen
Ontwikkelplek met combinatie van zorg en onderwijs voor kinderen met autisme (4 -18 jr) die wel onderwijs kunnen volgen, maar geen aansluiting vinden bij het bestaande onderwijsaanbod. 
Voortgezet speciaal onderwijs voor praktijkniveau, VMBO en HAVO voor leerlingen met o.a. internaliserende gedragsproblemen, bijvoorbeeld door autisme. Ook enkele klassen met een extra ondersteuningsaanbod.
Onderwijs/zorgprogramma voor jongeren die door onderliggende ontwikkelings-/gedragsproblematiek, vaak autisme gerelateerd, zijn vastgelopen in het regulier onderwijs.

Wegwijzer Autisme kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.