Educatieve ondersteuning & hulpverlening - Zorgboerderij De Klimop

Zorgboerderij De Klimop biedt specialistische hulpverlening aan kinderen van 4 – 18 jaar met met name internaliserende problematiek zoals depressief gedrag, in zichzelf gekeerd zijn en faalangst. Het kan gaan om schooluitvallers en thuiszitters, maar ook om andere hulpvragen. Als exclusie geldt ernstig externaliserend gedrag (om de veiligheid van al de cliënten en dieren te kunnen waarborgen binnen de kleinschalige voorziening). 
Kinderen met autisme en/of een verstandelijke beperking behoren tot de doelgroep. 

De zorgboerderij biedt in samenwerking met onderwijspartners educatieve ondersteuning aan, zodat kinderen (weer) optimaal op school kunnen functioneren. Door de aanpak kan het kind zich in zijn eigen tempo ontwikkelen, in plaats van binnen het standaard schooltraject te moeten knokken voor zijn eigen ontwikkeling.

De aanpak is zowel individueel als groepsgericht. Het gezin is altijd betrokken in de interventie. Naast diertherapie (AAI centrum) biedt de zorgboerderij interventies zoals oplossingsgerichte hulp, cognitieve gedragstherapie, PMT, ervaringsleren, systeemgericht werken, anders leren met paarden, enzovoorts.

 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.