Behandel- en begeleidingstrajecten in de natuur - Ago natura

Ago Natura richt zich op specialistische zorg en begeleiding in de natuur. 
De behandel- en begeleidingstrajecten in de natuur zijn bedoeld voor kinderen en jongeren die niet meer passen in het reguliere of gecontracteerde zorgaanbod en/of geen onderwijs meer ontvangen en/of dreigen in een crisis/uithuisplaatsing te raken. Bij de meeste kinderen volstaat reguliere behandeling niet, is dit niet meer gewenst of niet meer passend. 
Het kan gaan om: hoogbegaafdheid, ADHD, ADD, ASS, depressies, angsten, licht verstandelijke beperking (LVB) en faalangst.

De expertise van Ago Natura ligt op gebied van: Hechting en trauma, hoogbegaafdheid, ADHD, ADD, ASS, depressies, angsten, licht verstandelijke beperking (LVB) en faalangst.

De behandel- en begeleidingstrajecten in de natuur zijn een uniek aanbod in Nederland. Alle trajecten vinden plaats in een uitdagende en stimulerende omgeving in de buitenlucht. Bij veel kinderen is een natuurlijke omgeving een grote stimulerende factor voor het aanleren en generaliseren van gedrag.

 Ago Natura streeft naar een integrale aanpak waarbij altijd ouders/verzorgers, school en omgeving worden betrokken bij de behandeling. De behandelingen vallen onder supervisie van een gedragswetenschapper.

Bij Ago Natura wordt gebruik gemaakt van:

  • Psycho Educatie.
  • Agressie Regulatie Therapie.
  • Psycho Motorische Therapie.
  • Muziek therapie
  • Faalangst Reductie Therapie.
  • Emotie Regulatie Therapie.
  • ACT

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.