Behandelgroep De Kersenboom voor nauwelijks sprekende kinderen met ASS - GGz Centraal Fornhese

Fornhese is een instelling die specialistische geestelijke gezondheidszorg biedt voor kinderen en jongeren tot en met 18  jaar. Fornhese is onderdeel van GGz Centraal en werkt vanuit verschillende locaties in het midden van het land.

De Kersenboom van Fornhese bestaat uit twee behandelgroepen voor jonge kinderen (van 3 t/m 5 jaar) met een autismespectrumstoornis die nog nauwelijks spreken en/of communiceren. 

In deze groepen wordt gewerkt vanuit de methodiek van ‘Pivotal Response Treatment’ (PRT). Pivotal Response Treatment is een behandeling voor kinderen die weinig gericht zijn op anderen en vaak niet gemotiveerd zijn om contact te maken. Vaak gaat het om kinderen die een achterstand hebben in verbale communicatieve vaardigheden (woorden en brabbelen) en niet of nauwelijks spontane taal gebruiken.

Op De Kersenboom werken elke dag twee sociotherapeuten. De groep is vijf dagen per week geopend. De kinderen komen op vaste dagen naar de groep met een maximum van 4 dagen per week, waarbij het aantal dagen mede afhangt van hun leeftijd.

De behandelaars vinden het erg belangrijk om ouders/verzorgers nauw te betrekken bij de groep. Daarom voeren zij de PRT altijd in nauwe samenwerking met ouders/verzorgers uit. In de behandeling krijgen de kinderen niet alleen PRT in de groep, maar ook individueel. Tijdens deze individuele behandeling verwachten zij van de ouders/verzorgers dat zij hier zo vaak mogelijk bij aanwezig zullen zijn, om op die manier het beste effect van de behandeling te behalen. Ouders zijn co-therapeut in de sessies en leren de PRT-technieken van de behandelaar. Zo kunnen zij ook thuis met hun kind oefenen

 

 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.