Behandeling, begeleiding en training - Time Auti

Time Auti biedt behandeling, (gespecialiseerde) begeleiding  en training aan kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en aanverwante problemen om overbelasting en overprikkeling de baas te kunnen, vaardigheden te leren om minder problemen te ervaren door het autisme.

Time Auti werkt systeemgericht in de begeleiding, omdat autisme niet alleen lastig is voor de persoon zelf, maar ook voor de (directe) omgeving, zoals gezinsleden en men beïnvloedt elkaar voortdurend. Praten is vaak erg lastig, waardoor Time Auti juist die methodes gebruikt waarbij praten minder belangrijk is of kan worden getraind. 

Bij de begeleiding kan Time Auti eventueel haar autismebegeleidingshonden (labradoodles) inzetten. De honden zorgen voor een ontspannen contact en worden ingezet om doelen te behalen, maar ook om kinderen, jongeren en volwassenen te ondersteunen in de begeleiding. De honden geven houvast en door inzet van de honden hoeft men niet persé te praten, maar kan er gewerkt worden met en via de honden. 

Daarnaast kan ook een eigen hond getraind worden tot autismebegeleidingshond. Het opleidingsprogramma AutiDOG is een opleidingsprogramma voor de training van officiële hulphonden voor mensen met autisme. Dit programma is onlangs geheel herschreven en aangepast naar de nieuwste inzichten op gebied van hondentraining en inzichten in autisme. Dit opleidingsprogramma wordt momenteel aangeboden binnen Time Auti in Vlissingen en Coachingspraktijk L'Euq in Goes. 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.