Behandeling - Psychologenpraktijk Autisme InZicht

Remco van der Werff is zelfstandig psycholoog en biedt vanuit zijn praktijk Autisme InZicht behandeling aan volwassenen met (een vermoeden van) Autisme, ADHD en/of aanverwante klachten. Biedt ook Partnergesprekken & Relatietherapie bij Autisme.

In zijn behandeling maakt hij - in samenspraak met de client - gebruik van:  

  • Psycho-educatie
  • Mindfulness
  • aandacht voor onder- en/of overprikkeling

Persoonlijk contact op afstand
Naast face-to-face contacten is het mogelijk om online consulten in te plannen (naar voorkeur: beeldbellen, telefoongesprekken en/of (beveiligd) mailcontact).

Autisme als andere ontwikkeling (geen defect)
Remco werkt vanuit de visie dat er bij autisme geen sprake is van een defect, maar van een andere ontwikkeling. Deze benadering van autisme is door Martine Delfos ontwikkeld, in de vorm van het Socioschema.
Kortgezegd is er volgens deze theorie bij autisme sprake van een versnelling in de cognitieve ontwikkeling en een vertraging op het gebied van de sociaal-emotionele ontwikkeling. De sterke cognitieve ontwikkeling maakt het mogelijk om te compenseren voor veel van de sociaal emotionele uitdagingen. Uit het verschil tussen deze twee ontwikkelingen volgt het risico dat mensen met autisme worden onder- en overschat op verschillende gebieden en vaardigheden. 
Dit speelt een belangrijke rol in de benadering, waarbij geprobeerd wordt aan te sluiten bij waar de client zicht bevindt op dat betreffende gebied.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.

Wegwijzer Autisme kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.