Beroepsopleiding op maat - REA College Leeuwarden

De letters REA staan voor Route-Educatie-Arbeid. De eindbestemming is een baan. De route is een beroepsopleiding. 

REA College heeft 12 locaties door heel Nederland. REA College verzorgt scholing en trajecten voor mensen die door hun arbeidsbeperking niet in staat zijn regulier beroepsonderwijs te volgen of uitgevallen zijn bij het arbeidsproces door hun arbeidsbeperking. Het REA College biedt erkende beroepsopleidingen aan, in een aangepaste leeromgeving. 
Individuele begeleiding en werken in kleine groepjes vergroten de slagingskans en de begeleiding gaat door na het vinden van een baan. 

Speciale aandacht voor mensen met een autismespectrumstoornis
Mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) lopen tegen vele moeilijkheden aan bij het volgen van onderwijs en het vinden van een plek op de arbeidsmarkt. De begeleiders van het REA College zoeken gericht naar oplossingen en mogelijkheden die bij de behoeften van mensen met ASS passen. Er wordt een individueel traject samengesteld en de studenten werken in hele kleine klassen en een rustige omgeving. Af en toe wordt er gewerkt in groepjes, maar altijd blijft het kleinschalig.

Wanneer kun je bij REA College terecht?
Als er volgens het UWV of de gemeente sprake is van afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld als gevolg van letselschade. Vaak wijst een arbeidsdeskundige of re-integratiecoach studenten op de mogelijkheden van REA College, al dan niet in overleg met de werkgever. 
Ook kun je jezelf als student aanmelden bij REA College. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan is er de mogelijkheid om je in de Topklas voor te bereiden op een beroepsopleiding.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.