Beschermd en begeleid wonen - PGZ Sittard

PGZ is gespecialiseerd in de diagnostiek, behandeling en begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen met (een vorm van) autisme. 

Beschermd en begeleid wonen
PGZ biedt zowel beschermd als begeleid wonen op diverse locaties in Noord Brabant en Limburg. Beide woonvormen zijn voor jongeren vanaf achttien jaar met (een vorm van) autisme, AD(H)D of een lichte verstandelijke beperking.

Beschermd wonen
Je woont hierbij in een woongroep of in een appartement in een gebouw waar ook andere mensen beschermd wonen. Er is 24 uur per dag een begeleider aanwezig. Je krijgt hulp op afgesproken tijden, maar zo nodig ook daarbuiten. Bijvoorbeeld bij het boodschappen doen of als je iets wilt bespreken.

Begeleid wonen
Begeleid wonen betekent dat je hulp krijgt bij zelfstandig wonen. Je hebt een paar keer per week een afspraak met een begeleider die je ondersteunt. Buiten je vaste afspraken om staat er alleen in noodsituaties meteen een begeleider voor je klaar. Je huurt via PGZ een appartement voor jezelf, in een (kleinschalig) appartementencomplex, waar ook andere mensen begeleid wonen. Wat ook kan: je hebt al een eigen appartement waar je graag zelfstandig wilt blijven wonen, maar hebt daarbij wat hulp nodig van ons.

Voor meer informatie: neem contact op met het PGZ kantoor in jouw regio. Of bel op werkdagen 0495 - 622399 of stuur een e-mail naar info@pgz.nu

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.