Boek - Hoarding. Opruimen en ordenen met problematische verzamelaars - Hilde Verdijk e.a.

Hoarding. Opruimen en ordenen met problematische verzamelaars. 

Een op de vijftig mensen lijdt aan verzameldwang. Hun huis staat vol met obsessief grote hoeveelheden spullen. Vaak zoveel dat het dagelijks leven erdoor moeilijk of onmogelijk wordt. Niet alleen huisgenoten, maar ook familie of buren kunnen last krijgen van iemands obsessie voor verzamelen en bewaren.

Verzameldwang kan allerlei oorzaken hebben: het kan zich ontwikkelen naast psychische aandoeningen als autisme of ADHD, of ontstaan na het plotseling wegvallen van werk of een partner. Ook kan deze stoornis allerlei functies vervullen in het leven van mensen. Het werk van professional organizers is daarom bij elke nieuwe cliƫnt weer anders.

In dit boek leggen vijf gespecialiseerde organizers en een psycholoog uit wat er gebeurt bij mensen die problematisch verzamelen. Aan de hand van verhalen uit de praktijk en in heldere bewoordingen presenteren ze welke methoden er zijn om op een goede, effectieve en respectvolle manier orde te scheppen in de chaos.

Over de auteurs
Hilde Verdijk, Klazien Lambregtse, Annelie Brummer, Ingrid Tielemans en Divya van den Berg zijn professional organizers die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van mensen met verzameldwang. Menno Norden is gz-psycholoog.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.