Dag- en logeeropvang - De Barrage

De Barrage zet zich in om de eigenwaarde en zelfredzaamheid van jeugdigen te versterken, zodat ze hun leven op hun eigen manier vorm kunnen geven binnen de maatschappij en het beste uit zichzelf kunnen halen (eigenheid).

Dag- en logeeropvang
De Barrrage begeleidt (jong)volwassenen met uiteenlopende beperkingen zoals een verstandelijke beperking, ASS en Syndroom van Down. Het perspectief ligt veelal bij Dagbesteding en de Dagbesteding is belevingsgericht. Daarnaast begeleiden ze jongeren die (tijdelijk) zijn uitgevallen binnen onderwijs en voor wie op korte of langere termijn mogelijk weer (een vorm van) onderwijs mogelijk is.

Bij De Barrage stimuleren ze de kinderen spelenderwijs in het vergroten van hun sociale zelfredzaamheid en brengen ze hen samen met andere kinderen met dezelfde interesses. De kinderen leren contact te maken met anderen, samen te spelen, grenzen te leren herkennen en te durven aangeven en hulp te vragen. Kinderen worden in een groepje ingedeeld op basis van hun ontwikkelingsleeftijd en interesses. Zij maken samen met de begeleider een programma voor de dag. Hierin zijn een aantal vaste, terugkerende, activiteiten, maar leren de kinderen ook zelf aan te geven wat ze leuk vinden om te doen.

In vakantieperioden organiseert de Barrage regelmatig verschillende themadagen (sportdag, verkleedfeest, een boerderij dag of een paardendag). In de zomervakantie is er ook een paardenkamp op hun eigen locatie waarbij er in het weiland, tussen de paarden, gekampeerd wordt.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.