Dagbesteding, begeleiding en educatieve activiteiten - Zorgboerderij Swanensteyn Hazerswoude-Dorp

Op zorgboerderij Swanensteyn komen kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek, zoals autisme, ADHD, gedragsproblemen of een verstandelijke beperking. Een aantal van hen is vastgelopen op school of bij de klinische (dag-)behandeling. Anderen hebben extra ondersteuning nodig tijdens de middag- of zaterdagbesteding.

De zorgboerderij biedt:

 • Dagbesteding en langdurige zorg
  De zorgboerderij biedt begeleiding aan kinderen en jongeren die door een gestagneerde ontwikkeling geen (volledig) regulier of speciaal onderwijs meer kunnen volgen. Een deel van deze kinderen is in afwachting van behandeling of plaatsing op een nieuwe school. Het doel van de dagbesteding op de zorgboerderij is om te voorkomen dat deze kinderen en jongeren langdurig thuis komen te zitten. 
   
 • Middagbesteding
  De zorgboerderij biedt middagbesteding voor kinderen en jongeren die vanwege eigen problematiek meer intensieve begeleiding nodig hebben dan reguliere naschoolse opvang.
   
 • Zaterdagbesteding
  Zaterdagbesteding richt zich op ontspanning en het ontwikkelen van sociale en praktische vaardigheden. De zaterdagopvang wordt ook ingezet om ouders/verzorgers te ontlasten.
   
 • Educatieve activiteiten|
  Een aantal kinderen op de zorgboerderij heeft meerdere schoolwisselingen gehad. Hierdoor hebben ze vaak een laag zelfbeeld ontwikkeld en speelt faalangst een rol in de motivatie om te leren. Deze gevolgen komen vaak bovenop de al gecompliceerde problematiek. De zorgboerderij vindt het belangrijk om juist deze kinderen educatieve activiteiten aan te bieden. Hierbij wordt gericht op het bijhouden van schoolse vaardigheden en het opdoen van positieve leerervaringen. Voor de educatieve activiteiten zijn gediplomeerde onderwijzers aangesteld. 
   
 • Trainingen/behandelvormen
  De zorgboerderij biedt aan kinderen en jongeren verschillende trainingen aan. Onder andere wordt er gewerkt aan de sociale vaardigheden door midden van de SOVA-training. Ook zijn er mogelijkheden voor specifieke individuele trainingen waaronder ‘Rots en Water en ‘Beter bij de les’. Deze trainingen worden enkel aangeboden aan cliënten van de zorgboerderij. Daarnaast zijn er verschillende behandelvormen mogelijk op locatie of in samenwerking met andere instanties.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.