Dagbesteding, maatwerkprogramma voor thuiszitters - Welkomboerderij Onstaheerd

Welkomboerderij Onstaheerd is een biologische zorgboerderij met autisme expertise, waar werk op de boerderij is verbonden aan zorg, onderwijs en recreatie. Samen stappen maken onder professionele begeleiding. Deze stappen kunnen binnen verschillende trajecten genomen worden. 

Programma “Maatwerk zorg & onderwijs” 
Programma voor jongeren vanaf groep 8 tot en met de middelbare school die om wat voor een reden dan ook (tijdelijk) niet meer naar school kunnen. Het kan gaan om thuiszitters of vroegtijdige schoolverlaters.   

Soms gaat het niet meer op school. Om wat voor een reden dan ook komt de jongere thuis te zitten. Vaak ligt er een hulpvraag aan ten grondslag waarom het niet lukt in de school. Binnen het programma “Maatwerk zorg & onderwijs” is op de Onstaheerd ruimte voor een nieuwe start. In een kleinschalige setting is er in het klaslokaal van maandag tot vrijdag ruimte om te werken aan de gestelde doelen. Er wordt gewerkt aan de hulpvraag en waar mogelijk wordt het onderwijs voortgezet.Het aanbod bestaat uit een basis programma. Het basis programma bestaat uit Sociale vorming, schoolvak en Talent Ontdek Plekken, afgekort TOP. Het basisprogramma kan worden aangevuld met therapie indien daar behoefte aan is.Het programma is voor jongeren vanaf groep 8 tot en met de middelbare school die om wat voor een reden dan ook (tijdelijk) niet meer naar school kunnen. Het kan gaan om thuiszitters of vroegtijdige schoolverlaters.   

Therapie
Onstaheerd biedt ook de mogelijkheid voor Beeldende Therapie en Therapie met Paarden. 

Geef me de 5
Op de Onstaheerd werken ze met de wetenschappelijk onderbouwde methode van Geef me de 5. Naast dat zij deze methode gebruiken, zijn ze ook licentie houder van geef me de 5. Als licentie houder worden ze voortdurend gecoacht en bijgeschoold. Zodoende zijn ze altijd op de hoogte van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen van autisme.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.