Dagbesteding met o.a. onderwijspilot - Scauting Tjalleberd

Scauting begeleidt normaal tot hoogbegaafde mensen met autisme bij wonen, werken en leren. 
Scauting beschikt over 4 locaties met een gevarieerd en dynamisch aanbod. Je kunt hier in alle rust onderzoeken wat het beste bij je past en waar je je goed bij voelt, ontdekken in welke richting je je verder zou willen ontwikkelen.
Scauting biedt hier ook leer/werktrajecten aan op het gebied van ICT, het terrein waar met name hun kennis en netwerk liggen. 

Locatie Tjalleberd
In Tjalleberd maakt Scauting gebruik van een voormalig schoolgebouw. Het gebouw met meerdere lokalen is zo ingericht dat er ruimte is voor diverse activiteiten waarbij ieder zijn eigen plek mag innemen. De locatie beschikt over een hele grote tuin waarin we onder andere een moestuin project beheren. Het werkterrein vanuit deze locatie is Friesland zuid, west en(deels) oost Friesland.

Locatie Tjalleberd biedt een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Misschien heb je een wens om je IT/ICT-vaardigheden te vergroten. Denk aan gamedesign, webdesign, en security (white-hat-hacking). Dit zijn voorbeelden van wat allemaal mogelijk is. Het kan ook zijn dat je op een andere manier aan de slag wilt.
Tjalleberd is de locatie waar de “Vrijplaats voor LevensKunst” is ontstaan. Een atelier waar je op allerlei creatieve manieren jouw talenten en mogelijkheden kunt onderzoeken. Er worden regelmatig diverse workshops aangeboden waar je bij aan kunt sluiten. 

Onderwijspilot
Op deze locatie is ook een onderwijspilot gaande. Een aantal thuiszitters met autisme ervaren hier in Tjalleberd hoe anders het is wanneer je als leerling niet het onderwijs hoeft te volgen, maar dat het onderwijs jou volgt.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.