Dagbesteding met talent/werk/leertrajecten - Scauting Assen

Scauting biedt ondersteuning aan jeugdigen en volwassenen door middel van individuele begeleiding, groepsbegeleiding of een combinatie van beiden. Begeleiding kan plaatsvinden bij jou thuis, op school, op het werk (jobcoaching) of op één van hun locaties. Bij Scauting kun je op adem komen, in alle rust onderzoeken wat het beste bij je past en waar je je goed bij voelt, ontdekken in welke richting je je verder zou willen ontwikkelen. 
Scauting beschikt over 4 locaties. Je vindt er als deelnemer een gevarieerd en dynamisch aanbod, rust, aardige mensen en oprecht persoonlijke aandacht.  

Locatie ASSEN

De jongste Scauting locatie is te vinden in Assen, in een voormalig schoolgebouw aan de Delft. Leslokalen zijn hier omgetoverd tot prettige werkruimtes. Het werkterrein vanuit locatie Assen is Drenthe en Groningen. 

Je kunt je hier verder ontwikkelen op gebied van IT/ICT, je kunt aan de slag met grafische vormgeving, je kunt kennismaken met de mogelijkheden van de 3D printer. En dit zijn maar een paar voorbeelden. Binnen de afdeling creatief kun je aan het werk met verschillende technieken. In het zomerseizoen worden hier rond de locatie buitenactiviteiten georganiseerd. 
Daarnaast biedt deze locatie activiteiten die gericht op kennismaken, samenwerken en van elkaar leren. Zo is er een actieve Dungeons & Dragons club. 

Ze laten zich graag door jou op nieuwe ideeën brengen. Zo is dit de locatie waar dankzij de inbreng van een van de deelnemers de eerste Mindfullness lessen gegeven werden. Een groot succes.  Op deze locatie werd ook voor het eerst een inloopmiddag speciaal voor vrouwen georganiseerd.