Dagbesteding met talent/werk/leertrajecten - Scauting Hoogeveen

Scauting biedt ondersteuning aan jeugdigen en volwassenen door middel van individuele begeleiding, groepsbegeleiding of een combinatie van beiden. Begeleiding kan plaatsvinden bij jou thuis, op school, op het werk (jobcoaching) of op één van hun locaties. Bij Scauting kun je op adem komen, in alle rust onderzoeken wat het beste bij je past en waar je je goed bij voelt, ontdekken in welke richting je je verder zou willen ontwikkelen. 
Scauting beschikt over 4 locaties. Je vindt er als deelnemer een gevarieerd en dynamisch aanbod, rust, aardige mensen en oprecht persoonlijke aandacht.  

Locatie Hoogeveen

Scauting Locatie Hoogeveen is te vinden aan de Industrieweg 38 op de eerste verdieping. Er zijn prettige ruimtes voor groepsactiviteiten en meerdere ruimtes waarin je ‘prikkelarm’ kunt werken.  

Het aanbod van activiteiten en werk is dynamisch en verandert mee met de vragen van de deelnemers. De activiteiten die tot dusver aangeboden worden zijn deels IT/ICT  gericht en deels op expressie door middel van allerlei creatieve activiteiten. Voorbeelden: programmeren, grafische vormgeving (o.a. Adobe), 3D ontwerpen en printen, webdesign, (digitaal) tekenen, schilderen, mozaïeken, schrijven. Daarnaast zijn er activiteiten die gericht zijn op kennismaken, samenwerken en van elkaar leren. Denk hierbij aan koken/bakken,  Dungeons & Dragons, discussiegroepen over actuele thema’s. 

In Hoogeveen is ervaring opgedaan op gebied van uitvoeren van externe opdrachten. Het gaat dan bijvoorbeeld over het testen van software of het maken van websites. Voor sommige deelnemers kan dit wellicht een stap richting het arbeidsproces zijn.  
Interessant was ook een recent project waarin deelnemers input leverden voor een toepassing van kunstmatige intelligentie. Dit project gaat zeker vervolg krijgen. De ervaringen worden momenteel zorgvuldig geëvalueerd, de resultaten zullen ongetwijfeld ook inspirerend zijn voor de andere Scautinglocaties.