Dagbesteding met talent/werk/leertrajecten - Scauting Hurdegaryp

Scauting biedt ondersteuning aan jeugdigen en volwassenen door middel van individuele begeleiding, groepsbegeleiding of een combinatie van beiden. Begeleiding kan plaatsvinden bij jou thuis, op school, op het werk (jobcoaching) of op één van hun locaties. Bij Scauting kun je op adem komen, in alle rust onderzoeken wat het beste bij je past en waar je je goed bij voelt, ontdekken in welke richting je je verder zou willen ontwikkelen. 
Scauting beschikt over 4 locaties. Je vindt er als deelnemer een gevarieerd en dynamisch aanbod, rust, aardige mensen en oprecht persoonlijke aandacht.  

Locatie HURDEGARYP

Scauting locatie Hurdegaryp is gevestigd in een voormalige apotheek aan de Rijksstraatweg.  Er zijn hier diverse werkruimtes, een ruime keuken en kantine, en een kantoor. Ook de ruimte buitenom biedt mogelijkheden voor activiteiten. Het werkterrein vanuit deze locatie is Friesland-Noord. 

Op deze locatie is van alles te doen. Allerlei activiteiten die jou kunnen helpen jezelf beter te leren kennen, anderen te leren kennen, je mogelijkheden te onderzoeken en uit te breiden en bovenal, om je je thuis te laten voelen.  Denk aan diverse IT/ICT-activiteiten, grafische vormgeving, kennismaken met 3D printen. Ook op creatief gebied is van alles mogelijk. Kom maar met ideeën. Op de vrijdagmiddag worden verschillende spellen gespeeld, een mooie manier om elkaar te ontmoeten en om met elkaar in gesprek te raken over dingen die belangrijk voor je zijn. Er is een actieve Dungeons & Dragons groep.  

Ze laten zich hier graag inspireren door nieuwe ideeën.  Zo vallen op deze locatie een paar grote modelschepen meteen op. Ze werden vervaardigd door een oudere vrouwelijke deelnemer, met een passie voor alles wat met boten te maken heeft.  Dit is ook de locatie waar momenteel door deelnemers gewerkt wordt aan het maken van een kookboek.