Dagbesteding - Stichting Grensverleggende Talenten (SGVT)

Stichting Grensverleggende Talenten (SGVT) biedt begeleiding aan jongeren en (jong)volwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum (ASS) of een verstandelijke beperking. Betreft begeleiding op het gebied van dagbesteding en wonen.

Dagbesteding op locatie van SGVT
De dagbesteding is bedoeld voor deelnemers die niet of niet meer volledig naar scholen gaan en vindt plaats op en rondom de locatie van de SGVT. Dit is een kleinschalige locatie, waar rust, natuur en dieren samen komen.
Werkzaamheden die daar plaats vinden zijn het verzorgen van de dieren, het onderhouden van de moestuin, de kersenboomgaard en de aardbeien.
Door het geven van zorg aan dieren en gewassen worden de deelnemers aangesproken op hun mogelijkheden om zelf zorg te geven in plaats van alleen zorg te ontvangen, Hierdoor ervaren ze de kracht van hun mogelijkheden

De 1 op 1 begeleiding  door professionele begeleiders, geeft zowel de jongeren als de volwassenen de mogelijkheid om zich in zijn of haar eigen tempo verder te ontwikkelen. Zorg op maat.

Dagbesteding buiten de locatie van SGVT
Buiten de locatie van de SGVT, vinden werkzaamheden plaats in het bos van het landgoed Stormbroek, tuinonderhoud bij ouderen /gehandicapten, schoolplein schoonhouden, tuinwerkzaamheden voor een school in Ermelo en Wezep en werkzaamheden, zoals bladruimen voor buitenplaats Putterheyde.
De SGVT ruimt vuil in een gebied wat is aangewezen door de gemeente aan de SGVT. Regelmatig gaan de deelnemer en zijn of haar begeleider op pad met de prikker.
Op de maandag gaat een medewerker met een deelnemer werkzaamheden verrichten voor Staatsbosbeheer: het ruimen van zwerfvuil in een groot gebied van Staatsbosbeheer. 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.