Dagbesteding TEACCH - S&L Zorg Roosendaal

Dagbesteding TEACCH is een locatie van S&L Zorg. S&L Zorg biedt professionele dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking.

De dagbesteding bij TEACCH is gericht op cliënten met autisme of autistische kenmerken. De werkjes van de cliënten zijn gericht op rustig en gestructureerd werken, zonder afleiding. De cliënt krijgt een dagprogramma aangeboden waarbij inspanning en ontspanning op elkaar worden afgestemd.

TEACCH staat voor “Treatment and Education of Autistic and related Communication handicapped Children”. De cliënt krijgt verschillende werkzaamheden aangeboden. Dit kan zijn, ontwikkelingsgericht, arbeidsmatig, matchen of sorteren. Cliënten maken opdrachten van boven naar beneden en van links naar rechts. Deze werkzaamheden zijn aangegeven met een kleur of cijfer. De moeilijkheid van de opdrachten wordt aangepast op het niveau van de cliënt.
Cliënten kunnen hun werk doen aan een TEACCH-tafel. Deze tafel is aan beide kanten afgeschermd, zodat de cliënt in alle rust zit.

Naast de TEACCH-opdrachten wordt er regelmatig gewandeld of is er tijd voor een spel of creatieve activiteiten.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.