Dagbesteding - Zorgboerderij Grazige Weiden

Zorgboerderij Grazige Weiden biedt vanuit christelijke levensvisie dagbesteding (ook voor thuiszitters) en individuele begeleiding. Met name aan jongeren met psychische problematiek of een ontwikkelingsstoornis, zoals autisme, AD(H)D, angststoornis, hechting en trauma. De leeftijd van de deelnemers varieert van 10 tot ongeveer 18 jaar.

De groep bestaat uit niet meer dan 8 deelnemers. De begeleiding varieert van 3-4 deelnemers per begeleider. Individuele begeleiding is ook mogelijk. Specifieke hulpvragen zijn bespreekbaar.
De zorgboerderij is bekend met jongeren die nog maar voor een deel of helemaal niet meer naar school gaan. Voor deze groep wordt gezocht naar andere vormen van leren, zowel in theorie als praktijk. 

 De ‘Geef mij de 5’ methode wordt gehanteerd ter ondersteuning om de dag en activiteiten zo veel mogelijk te structureren, ook wordt er gebruik gemaakt van pictogrammen zodat jongeren zo veel mogelijk zelfstandig kunnen werken. 

Activiteiten zijn: voeren van dieren (kalfjes, paarden, kippen, konijnen, schapen en poezen), paarden borstelen en paardrijden, onderhoud aan het erf de gebouwen en de machines, werken in een eigen moestuintje (zaaien, wieden en oogsten), skelteren, trampoline springen, hutten bouwen, timmeren en andere creatieve werkstukken.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.