Dagbesteding - Zorgboerderij Leestensch Hof

Leestensch Hof is een agrarisch zorg bedrijf dat verschillende vormen van (jeugd)hulp biedt voor verschillende doelgroepen met een beperking, langdurige psychische stoornis of chronische ziekte. De nadruk ligt op jeugdigen en jongvolwassenen(6-18+) met een gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis en/of verstandelijke beperking (LVB, VG)
Het zorgbedrijf vindt haar “thuis” op een paardenhouderij waar met paarden wordt gefokt maar deze ook worden beleerd en getraind

Dagbesteding
Leestensch Hof biedt gespecialiseerde dagbesteding aan voor jongeren met daarbij de mogelijkheid om gebruik te maken van de omgeving en de dieren. 

De doelgroep is gericht op jongeren ( 6 - 18 jaar) met ASS, hechtingsproblematiek, ADHD, LBV en overige gedragsproblematiek. Er wordt doelmatig gewerkt aan de individuele ontwikkelingsbehoefte van de jeugdige. Dit ligt vast in het perspectiefplan/ begeleidingsplan. 

Er wordt gewerkt met een vaste structuur. Binnen die structuur worden vaste activiteiten aangeboden waar jongeren aan mogen deelnemen. Waaronder paardrijles wat wordt gegeven door bevoegde paardrijd instructeurs en onder begeleiding van jeugdhulpverleners. 
Jongeren ervaren over het algemeen rust en plezier op het terrein van Leestensch Hof waar er ruimte is om te kunnen spelen, ontdekken en sociale contacten op te bouwen.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.