Diagnostiek, behandeling, opvoedingsondersteuning - Praktijk Zij aan Zij /Arnhem

Praktijk Zij aan Zij is een praktijk voor kind, adolescent, ouders & gezin. In deze praktijk wordt zowel onderzoek als behandeling geboden door orthopedagogen/(GZ)psychologen en (systeem)therapeuten. De behandeling kan individueel en in groepen worden gegeven. Daarnaast bieden zij opvoedingsondersteuning en verschillende themabijeenkomsten voor ouders.
Doelgroep: kinderen en jongeren tot 18 jaar met gedrags- of leerproblematiek (ook ADHD en ASS problematiek).

Zij aan Zij biedt naast diagnostiek o.a.  

  • ASS-PMT groep psycho-educatie
    De ASS (autisme)-groepstraining wordt aangeboden door een orthopedagoog en psychomotorisch therapeut. Dit betekent dat er tijdens de trainingen wordt afgewisseld tussen momenten van theorie en in beweging zijn door middel van ervaringsgerichte opdrachten. Op deze manier wordt er gewerkt aan verschillende doelstellingen. Daarbij leren ze de kinderen om op een positievere manier met hun autisme om te gaan. Zo wordt er gewerkt aan het vergroten van de zelfcontrole, het aan voelen komen van oplopende spanning en positief leren denken. Er zijn tevens twee ouderavonden waar de ouder(s)/verzorger(s) van de deelnemende kinderen/jongeren worden uitgenodigd.
  • Orthopedagogische- en psychologische behandeling
    Een gezin verandert voortdurend. Hierin spelen ontwikkelingsfasen maar ook externe factoren een rol. Een veelvoud aan factoren kan ervoor zorgen dat er problemen ontstaan. Vaak is er niet eenduidig de vinger op te leggen. Voorbeelden van thema’s die besproken worden:  Beter omgaan met elkaar,  Omgaan met stress,     Omgaan met ontwikkelingsfasen en Omgaan met een stoornis (ADHD, Autisme) of ziekte.
    Door samen thema’s te bespreken die in de opvoeding van kinderen en jongeren een rol spelen worden de mogelijkheden voor verandering verhelderd.

  • Beeldende therapie
    Beeldende therapie is een ervaringsgerichte therapievorm. Geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen die hun gevoelens en gedachten beter onder woorden kunnen brengen door gebruik te maken van materialen. Het geeft je de mogelijkheid om te ervaren en tot expressie te komen. De keuze voor materiaal, techniek en opdracht wordt afgestemd op jouw hulpvraag. In het beeldend werk worden jouw kwaliteiten en valkuilen zichtbaar, tastbaar en concreet. Doordat het iets zichtbaars is, kan je er samen met de therapeut bij stilstaan en kun je bewust worden van gevoelens, gedachten en handelingen die misschien onbewust gebeuren.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.