Diagnostiek en behandeling - ASC Amersfoort

Het Autisme Spectrum Centrum (ASC) Amersfoort richt zich op volwassenen met autisme. Het ASC is er voor al uw vragen over autisme en biedt diagnostiek en behandeling.
Wanneer het over autisme gaat, denken de meeste mensen vaak automatisch aan autisme bij mannen. Autisme komt ook vaker voor bij mannen. Het is de vraag of dit komt omdat er minder vrouwen zijn met autisme, of dat de diagnostiek naar autisme bij vrouwen specialistische kennis vereist die weinig hulpverleners hebben. Autisme Spectrum Centrum beschikt over deze kennis.

  • Diagnostiek
    Om een diagnose met zekerheid te stellen doet ASC Amersfoort dit zo zorgvuldig mogelijk met verschillende onderzoeken en een multidisciplinair team. Bij het ASC is altijd een psychiater betrokken bij zowel de diagnostiek als de behandeling. Alle trajecten bij ASC beginnen met een uitgebreide screening, waarna de vervolgonderzoeken gepland worden. In de regel duurt het diagnostiektraject gemiddeld 3 tot 4 weken. 
     
  • Behandeling
    Bij ASC werken ze vanuit zowel het medisch als het herstelmodel. Hun visie is dat deze modellen goed samen kunnen gaan.De behandeling bij ASC kan bestaan uit farmacotherapie (behandeling met medicatie), psycho-educatie of een combinatie van beiden. Zorg op maat is één van de belangrijkste ASC kernwaarden. Het ASC kijkt niet alleen naar de klachten en beperkingen, maar ook wat u persoonlijk nodig heeft om te kunnen functioneren.

Uitgangspunt bij ASC is dat er geen behandeling bestaat om ASS te genezen, maar de (comorbide) klachten die voortvloeien uit ASS kunnen wél behandeld worden. 

 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.