Diagnostiek en behandeling met inzet van paarden - Psychologiepraktijk de Paardenkamer

Psychologiepraktijk de Paardenkamer biedt psychologische behandeling en diagnostiek aan kinderen tot de leeftijd van 18 jaar binnen de specialistische GGZ. Hierbij worden naast evidence based behandelmethoden zoals CGT, EMDR en MBCT tevens hun paarden ingezet om zo het kind en hun systeem direct te laten ervaren hoe het is om een verandering in te zetten.

Je leert zo nog beter bemerken wat voor invloed je eigen gedrag heeft op je omgeving, zo kun je wat je geleerd hebt ook beter toepassen in je dagelijks leven. Ze praten dus niet alleen over hoe je dingen aanpakt, maar zetten direct en lichaamsgericht in op deze veranderingen.

Daarnaast is hun visie dat een deel van wat wij als klachten ervaren beter kan worden gezien in het licht van de acceptance & commitment. Zo leren ze zowel het kind als zijn systeem accepteren wat ligt binnen de cirkel van hun eigen beïnvloeding en op welke gebieden het belangrijk is om te stoppen met vechten.

Zij behandelen en ondersteunen vooral kinderen en hun gezin met complexe problematiek waaronder trauma, hechting en bedreigde persoonlijkheidsontwikkeling. Ook zien ze kinderen met ontwikkelingsproblematiek, zoals autisme en/of ADHD. Ze hebben hierin een holistische kijk op het kind en het systeem en betrekken ouders intensief bij de behandeling.

Psychologiepraktijk de Paardenkamer komt vaak in beeld wanneer er al veel verschillende behandelingen of settings zijn geprobeerd. Kinderen die moeite hebben met praten over hun gevoelens of eigenlijk wel klaar zijn met hulpverlening gaan bij hen regelmatig met een positievere kijk weer verder.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.