Diagnostiek en behandeling - Scauting Hoogeveen

Scauting begeleidt normaal tot hoogbegaafde mensen met autisme bij wonen, werken en leren. 

Diagnostiek en behandeling
Het Scauting Diagnostiek- en Behandelteam bevindt zich in Hoogeveen. Dit uit specialisten bestaande team richt zich op kinderen/jongeren met kenmerken van autisme, in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar. 
Werkgebieden van het Diagnostiek-, en Behandelteam zijn de Zuid-Drentse gemeenten en Friesland. Deze gebieden zullen zich in de komende tijd zeker verder gaan uitbreiden. 

Centraal bij Diagnostiek en Behandeling staat de vraag: Wie ben jij? Wat is op dit moment jouw specifieke ondersteuningsbehoefte? Welke aanpak werkt voor jou het best? Bij Diagnostiek en Behandeling wordt ook altijd naar de omgeving gekeken, naar het hele netwerk rondom het kind/de jongere. Immers, hoe beter de aansluiting met ouders, leerkrachten of belangrijke anderen, hoe duurzamer het resultaat.

Wat gaat er al goed, wat kan er beter? De focus bij Diagnostiek en Behandeling ligt op ontwikkeling en verbetering. De aanpak gaat uit van talent, kwaliteiten en kracht van het kind/de jongere zelf en van zijn/haar omgeving.
 Scauting streeft ernaar om naast Diagnostiek en Behandeling ook individuele begeleiding in de thuissituatie (WMO) aan te bieden, zodat behandeling en begeleiding thuis ge├»ntegreerd plaats kunnen vinden.

Verwijzing gebeurt door huisarts, de jeugdarts of Centrum Jeugd en Gezin.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.