Klinisch langdurige behandeling - Emerhese - GGz Centraal - Amersfoort

Emerhese is het autisme expertisecentrum van GGz Centraal. Emerhese biedt gespecialiseerde diagnostiek en behandeling gericht op het autisme. Daarbij ligt het accent in de behandeling op acceptatie, beter worden en herstel.
Op de locatie Utrechtseweg in Amersfoort biedt Emerhese de behandeling ‘Emerhese kliniek langdurige zorg volwassenen’ aan (met opname).

Doelgroep
De behandeling is geschikt voor volwassenen met autisme vanaf een gemiddelde intelligentie (IQ >80). Zij zijn vastgelopen in hun leven. De poliklinische of ambulante behandeling vanuit huis heeft onvoldoende geholpen.

Prikkelarme omgeving
‘Emerhese kliniek volwassenen’ heeft 36 plaatsen verdeeld over groepswoningen en 1-persoons appartementen. 
Het specifieke van dit aanbod is dat zowel de omgeving (rustig en type gebouwen) als de begeleiding/ behandeling zich op autisme richt. De prikkels vanuit de omgeving zijn aangepast op de gemiddelde behoefte van de cliënten.

Behandeling gericht op ontwikkeling
Met deze behandeling stimuleren de behandelaars de ontwikkeling. En ze verminderen gedragsproblemen die kenmerkend zijn bij autisme. Ze behandelen ook aanvullende aandoeningen of klachten, helpen de patiënt eigen doelen te stellen, kennis te vergroten en beter te leren omgaan met de aandoening. 
De behandelaars vinden de algemene ontwikkeling erg belangrijk. Daarom besteden ze aandacht aan hoe u naar zichzelf kijkt en hoe u makkelijker kunt omgaan met anderen.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.

Wegwijzer Autisme kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.