(Levensloop)begeleiding - KompAss

KompAss is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met autisme en hun omgeving. KompAss hanteert geen leeftijdsgrens, hun begeleiders kunnen in iedere levensfase ondersteuning bieden.

KompAss biedt gespecialiseerde één op één begeleiding. Iedere cliënt krijgt een individuele coach, die de hulpvraag mede begeleidt of juist de hulpvraag verduidelijkt indien deze nog niet zo duidelijk is. Soms komt de vraag voor hulp vanuit de familie en/of omgeving, en staat de cliënt (nog) niet open voor hulp. KompAss kiest daarnaast ook voor duo-coaching, zodat er geen afhankelijkheid van één coach ontstaat en voor de continuering van de zorg. 

KompAss heeft zich gespecialiseerd in levensloopbegeleiding (levensloopvisie) en biedt een leven lang, in alle levensfases en in al zijn facetten begeleiding. Het doel van de ambulante begeleiding is gericht op het bevorderen van de zelfredzaamheid. Begeleiding is bij iedereen anders: soms is begeleiding nodig om een terugval te voorkomen of om een situatie stabiel te krijgen/houden. De ervaring leert dat mensen met autisme altijd ergens hulp of ondersteuning bij nodig hebben. KompAss biedt daarom maatwerk: begeleiding op maat betekent ook dat ze op zoek gaan naar een begeleider (coach) die het beste past bij de cliënt, de omgeving en de specifieke behoeften.

KompAss neemt de tijd om aan doelen te werken. De begeleiding is praktisch van aard en iedere hulpvraag kan gesteld worden. Zij ondersteunen op alle leefterreinen: thuis, op school of werk en dagbesteding. Een kleine opsomming waarbij zij begeleiding kunnen bieden:

  • Persoonlijke verzorging (leren koken en boodschappen doen, eigen gezondheid).
  • Huishoudelijke verzorging (dagelijkse routine, leren schoonmaken).
  • Sociaal functioneren (communiceren, inzicht in eigen handelen).
  • Sociaal netwerk (relaties onderhouden en opbouwen van netwerk).
  • Gedrag en veiligheid (grenzen aangeven, inzicht in eigen gedrag).
  • Arbeid, onderwijs en dagbesteding (plannen, structuur, leren reizen).
  • Financiën (leren omgaan met geld).

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.