Logeerweekenden - Stichting Stavast

Stichting Stavast organiseert op drie vaste locaties in Nederland actieve logeerweekenden voor kinderen (vanaf 6 jaar) en (jong)volwassenen met bijvoorbeeld autisme of een verstandelijke beperking. Tijdens de weekenden wordt aan de hand van het persoonlijk ondersteuningsplan, samen met de ouders en de kinderen aan doelen gewerkt om de zelfredzaamheid te vergroten. 

Stavast  werkt niet met een vast contract voor een bepaald aantal weekenden. Je kunt je kind per weekend opgeven en ook per direct stoppen met de weekendbegeleiding.

Tijdens de logeerweekenden (van vrijdag 18.00 uur tot zondag 18.00 uur) komen de kinderen en jongeren in contact met leeftijdsgenoten. Ze zien dan dat zij niet de enige zijn die speciaal zijn en mogen gewoon zichzelf zijn. De logeerweekenden omvatten een diversiteit aan sociale en praktische activiteiten gericht op het bieden van structuur, voorspelbaarheid, beweging, ontspanning en veel gezelligheid.

De groepjes bestaan uit ongeveer vijf kinderen en twee begeleiders. Doordat er meerdere huisjes naast elkaar worden geboekt, hebben kinderen meer potentiële kameraden. Bij de samenstelling van de groepjes wordt er gekeken naar de leeftijd, de persoonlijke mogelijkheden en interesses van het kind. 

Stavast beschikt niet over de middelen om mensen te ondersteunen wanneer zij verpleging nodig hebben tijdens de logeerweekenden.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.