Logeren en ambulante begeleiding - Wadrust

Wadrust biedt coaching en begeleiding, ook tijdens weekend-logeeropvang, aan kinderen, jongeren en volwassenen die baat hebben bij een ontspannen, veilige en gestructureerde omgeving. Bv. vanwege een beperking binnen het autisme spectrum.

Weekend-logeeropvang
Wadrust biedt weekend-logeeropvang aan voor kinderen met ass, add, adhd, toss, dcd problematieken en ter ontlasting van ouders. 
De groepen bestaan uit vier kinderen/jongeren en twee begeleiders.
Voor en tijdens het Wadrust weekend is er contact met ouders. Kinderen/jongeren gaan meestal meerdere jaren met Wadrust mee, de begeleidingsvorm groeit ook mee en wordt afgestemd op de ontwikkelingsfase.
In het weekend is er voldoende tijd voor ondersteuning en oefenmomenten voor elk kind. 

Coaching en ambulante begeleiding (Jeugdwet, WMO. particulier)

  • Wanneer je ondersteuning zoekt bij bijvoorbeeld school, werk, sociale contacten, huisvesting, administratie of meer zelfstandigheid.
  • Wanneer je vaardigheden en inzichten wilt ontwikkelen waardoor je meer grip op je leven krijgt en beter om kunt gaan met bijvoorbeeld autisme of adhd.
  • Invulling van vrije tijd en zingeving.

De begeleiders kijken eerst wat je kan en wil. Wat vind je leuk om te doen, waar geniet je van, waar loop je tegen aan? Maar ook: hoe kijk je tegen de wereld aan, wat zijn je overtuigingen? Welke zijn helpend en welke zijn belemmerend. Welke manieren zijn er om je eigenschappen en vaardigheden in te zetten en je doelen te bereiken. Welk gedrag staat je in de weg en hoe kun je dat ombuigen naar gedrag dat je verder helpt.

De coach / begeleider kan verschillende methodes inzetten om tot resultaat te komen, bijvoorbeeld Oplossingsgericht werken, PBS Positive Behavior Support, VHT video-hometraining. Prikkelprofiel, Kernkwaliteiten en NLP (Neuro Lingu√Įstisch Programmeren). 
De coach zet je in beweging door te luisteren (ook tussen de regels door), veel vragen te stellen en een spiegel voor te houden. 
Er wordt meestal 1 op 1 gewerkt en er wordt vaak op uit gegaan. Door samen dingen te doen en te ervaren leer je het beste. 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.