Logopedie en Dierondersteunde Therapie - Logisch! /Enkhuizen

Logisch! is hét logopedisch expertisecentrum in de regio Noord-Holland. Het team van Logisch! bestaat uit zeven logopedisten. De logopedisten zijn allemaal allround opgeleid m.b.t. stem-, spraak-, taal-, gehoor- en eet- en drinkproblemen. Daarnaast heeft Logisch! o.a. de volgende expertise in huis:

  • autisme en communicatieproblemen
  • Totale Communicatie
  • behandeling van stotteren
  • preverbale logopedie
  • sensorische informatieverwerking 

Autisme en communicatieproblemen: er bestaan verschillende therapievormen waaronder de indirecte en de directe therapie.

Bij de indirecte therapie worden de ouders en mogelijk anderen uit het netwerk van het kind geïnformeerd hoe zij de communicatie zo goed mogelijk kunnen stimuleren.
De ouders en omgeving leren vaardigheden hoe ze in de dagelijkse situatie met de communicatie aan de slag kunnen, bijvoorbeeld door het gebruik van Ondersteunende Communicatiemiddelen (OC) zoals gebaren (NmG), afbeeldingen, voorwerpen etc. Het kind krijgt op deze manier veel mogelijkheden om aangepaste communicatie te ervaren en te leren.

Bij de directe therapie werkt de logopedist met het kind, waarbij  ook zo mogelijk een ouder/begeleider meedoet. De logopedist werkt aan de opgestelde doelen en kan daarbij verschillende vormen inzetten zoals muziek, Dierondersteunde Therapie (DOT) etc.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.