Logopedie i.c.m. Speltherapie/Floorplay - Ademklank logopedie & coaching

Ademklank is een praktijk voor logopedie en coaching die is uitgegroeid tot een gespecialiseerde logopediepraktijk voor anders lerende en hoogsensitieve kinderen en volwassenen. Biedt naast logopedie ook Speltherapie/Floorplay.
Logopedie en Speltherapie/Floorplay zijn goede onderbouwde methodes voor het verbeteren van de sensorische informatieverwerking en taal bij kinderen met kenmerken van ASS.  Ademklank kan deze combinatie aanbieden.

Logopedie en autisme
De logopedist onderzoekt in welke mate een taalprobleem aanwezig is en helpt kinderen met autisme beter communiceren. Ze geeft adviezen over taal en autisme. De logopedist zal behandelen op taalbegrip en pragmatiek (hoe om te gaan met taal in sociale situaties). Bij jonge kinderen helpt de logopedist middels spel spraak- taalontwikkeling op gang te brengen.

Floorplay en autisme
Floorplay is de combinatie van Sensorische Informatieverwerkingstherapie en spel, geschikt voor baby’s en kinderen tot en met 6 jaar met:

  • Autisme
  • (Vermoedens van) een ontwikkelingsachterstand
  • Spraak-taalproblemen
  • Problemen in de prikkelverwerking
  • Gedragsproblemen

Middels Floorplay krijgt u als ouder tools aangereikt om weer of meer in contact te komen met uw jonge kind. Floorplay helpt jonge kinderen naar een nieuwe ontwikkelingsfase / mijlpaal. Het ervaren van wederzijds plezier staat hierbij voorop.

Vergoeding
Is er sprake van een spraak- taalachterstand of problemen in de communicatieve interactie bij ASS of ontwikkelingsachterstand? Dan kan Floorplay vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Vraag naar de mogelijkheden

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.