Logopedie - Logisch! Wognum

Logisch! is een logopedisch expertisecentrum in de regio Noord-Holland met meerdere expertises waaronder: 

  • autisme en communicatieproblemen
  • Totale Communicatie
  • sensorische informatieverwerking 

Tevens bieden zij gespecialiseerde behandelingen zoals Dierondersteunde Therapie (DOT). Wanneer blijkt dat dit van toegevoegde waarde is om communicatie voor specifieke hulpvragen verder te ontwikkelen.

Autisme en communicatieproblemen
Communiceren met kinderen met een autisme spectrum stoornis of een cognitieve stoornis vraagt om een bewuste en aanvullende communicatieve houding. Hiervoor kan Totale Communicatie ingezet worden. Totale Communicatie (TC) is het bewust en gericht gebruik maken van alle vormen van communicatie ter ondersteuning van de gesproken taal, maar zeker als de gesproken taal niet toereikend is.

Er bestaan verschillende therapievormen waaronder de indirecte en de directe therapie. Bij de indirecte therapie worden de ouders en mogelijk anderen uit het netwerk van het kind ge├»nformeerd hoe zij de communicatie zo goed mogelijk kunnen stimuleren. Bij de directe therapie werkt de logopedist met het kind, waarbij ook zo mogelijk een ouder/begeleider meedoet. 

Sensorische informatieverwerking (prikkelverwerking)
Wanneer de zintuiglijke informatieverwerking minder soepel verloopt kunnen problemen ontstaan op verschillende deelgebieden van de ontwikkeling. Zoals  de communicatie en de mondmotoriek/het eten en drinken. Wanneer dit het geval is kan een logopediste met specialisatie Sensorisch Integratietherapeut behandeling bieden.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.