Lotgenotencontact en informatie - NVA Overijssel Oldenzaal

NVA staat voor Nederlandse Vereniging voor Autisme. Een NVA locatie is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Deze locaties worden bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers die in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken hebben. Zij zetten zich in voor mensen met autisme en hun naasten, en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold.

De kracht en de eigenheid van een plaatselijke NVA locatie ligt bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar de NVA voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij de NVA en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

Locatie Oldenzaal

 • Inloopspreekuur
  Er is een inloopspreekuur bij NVA Oldenzaal, gevestigd in de Bibliotheek Oldenzaal. Bezoekers kunnen zonder afspraak en gratis terecht. Je treft er vrijwilligers aan, die kennis van autisme hebben door hun priv├ęsituatie. Je kunt NVA Oldenzaal bezoeken voor informatie over autisme, maar heb je behoefte aan een luisterend oor? Dan ben je ook van harte welkom bij NVA Oldenzaal.
   
 • Wandelgroep
  Wandelen rondom het thema ASS. Elke derde donderdag van de maand van 14.00 uur tot ongeveer 15.30 uur.
   
 • Gespreksgroepen
  Bij NVA Oldenzaal zijn meerdere gespreksgroepen actief voor volwassenen met ASS, voor ouders van een kind met ASS en voor partners van personen met ASS.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.