Muziektherapie - Ita Wegmanhuis / Esther Vis

Esther Vis verzorgt sinds 2009 de muziektherapie binnen het antroposofisch gezondheidscentrum Ita Wegmanhuis. Zij is hier beschikbaar op maandagmiddag en -avond. 

Muziektherapie wordt ingezet bij onevenwichtigheden op het motorische, cognitieve en/ of emotionele vlak en is gericht op herstel van het evenwicht. Denk aan autisme, leer- en ontwikkelingsproblemen of moeite hebben met uiten (van gevoelens, emoties).

Muziektherapie is een non-verbale therapievorm waarbij gebruik gemaakt wordt van muzikale elementen zoals maat/ ritme, mineur/ majeur en melodie. Bij het bespelen van instrumenten zijn de klank en de speelwijze bepalend voor het therapeutisch proces. Stem- en ademoefeningen behoren ook tot de middelen. Centraal in de muziektherapie staat het ervaren; via de muziek leer je jezelf meer/ beter kennen en kun je nieuwe manieren ontwikkelen om met je problematiek om te gaan. Je hoeft niets over muziek te weten of een instrument te kunnen bespelen om toch de ondersteunende werking ervan te kunnen ervaren.

Muziektherapie is geschikt voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen en niet afhankelijk van muzikale ervaring of talent. Doordat muziek maken voornamelijk een non-verbale aangelegenheid is, is de therapie ook geschikt voor mensen met een spraakproblemen of een verstandelijke beperking.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.