Neuropsychologische diagnostiek, advies, behandeling - Denkkracht / Nijmegen

Denkkracht, centrum voor neuropsychologische expertise, helpt jongeren tussen de 6 en 23 jaar met cognitieve- en leerproblemen als gevolg van bv. een ontwikkelingsstoornis als autisme. 
Het kan gaan om beperkingen in onder meer het leren, concentreren, automatiseren, plannen en organiseren.

Heeft u het gevoel dat uw kind zich niet goed ontwikkelt? Dan is het belangrijk uw kind te helpen en deze problemen te laten onderzoeken. Denkkracht heeft uitgebreide kennis en kunde op het gebied van de hersenen, het leren en het gedrag. Denkkracht richt zich op het neurocognitieve profiel in relatie tot de emotionele, sociale en lichamelijke ontwikkeling. Van daaruit kijken zij wat uw kind nodig heeft.

In een kortlopend traject onderzoeken ze uw kind. Ze testen onder andere de intelligentie, aandacht, geheugen, inzicht en planningsvaardigheden. Na het onderzoek krijgt u een rapport met de resultaten, conclusies en het advies. Daaruit volgt een eventueel vervolgtraject. 

Kinderen met ontwikkelingsstoornissen worden meestal door een psycholoog, psychiater, neuroloog of kinderarts gezien. Zij kunnen uw kind verwijzen naar Denkkracht om de neurocognitieve problemen verder te onderzoeken.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.