Onderwijsbehandelgroep De Cocon - PGZ Roermond

PGZ is gespecialiseerd in de diagnostiek, behandeling en begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen met (een vorm van) autisme. 

Onderwijsbehandelgroep
De onderwijsbehandelgroep ‘De Cocon’ ondersteunt kinderen in hun ontwikkeling op school. Zij worden geholpen weer vertrouwen te krijgen – in zichzelf en in hun vermogen tot leren. Zodat school (weer) een fijne plek wordt, waar ze zich goed kunnen ontwikkelen. De onderwijsbehandelgroep is er voor kinderen tussen de vier en veertien jaar met een vorm van autisme, hechtingsproblemen, angsten en/of gedragsproblemen.

De meeste kinderen komen naar De Cocon vanuit het speciaal onderwijs. Al deze kinderen gaan naar de Latasteschool in Horn. Dit is de grootste school voor speciaal onderwijs in de regio Midden-Limburg. PGZ en de Latasteschool hebben een samenwerkingsverband. Dat kan dus betekenen dat een kind van school moet wisselen. Maar voor de behandeling is dit het beste. Ook is het vaak de meest praktische oplossing voor ouders en kinderen; De Cocon zit op dezelfde locatie.
Volgt je kind regulier onderwijs en kan dat ook zo blijven? Dan wordt bekeken welke mogelijkheden er zijn. 

Een kind gaat relatief kort naar de onderwijsbehandelgroep. Het doel is dat hij of zij gewoon weer volledig naar school kan gaan. De dagdelen op De Cocon en de dagdelen op het (speciaal) onderwijs kunnen vloeiend opgebouwd en afgebouwd worden.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.