Ontwikkelingscentrum - PGZ

PGZ is gespecialiseerd in de diagnostiek, behandeling en begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen met (een vorm van) autisme. 

Ontwikkelingscentrum Nederweert

In het ontwikkelingscentrum van PGZ worden jonge kinderen geholpen die extra zorg en aandacht nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontplooien. Je kind kan hier overdag naartoe om te spelen, leren en bezig zijn met andere kinderen. Het is een fijne, veilige plek. Het ontwikkelingscentrum is er voor kinderen van ongeveer twee tot zeven jaar bij wie de ontwikkeling niet helemaal soepel verloopt. Als ouder(s) heb je daar vaak al signalen van opgevangen. Bijvoorbeeld omdat je kind pas veel later ging praten of bijzonder gedrag laat zien.

De begeleiders kijken vooral heel goed naar alle mogelijkheden van je kind en stimuleren deze in een veilige, warme omgeving. Voor elk kind wordt een persoonlijk, uniek behandelplan gemaakt, samen met de ouder(s).
De meeste kinderen komen negen dagdelen per week; alle dagen, in plaats van regulier onderwijs. Maar gedeeltelijk naar school en gedeeltelijk ontwikkelingscentrum kan ook. Meestal gaan de kinderen minstens een jaar naar het ontwikkelingscentrum.

Er zijn twee groepen in het ontwikkelingscentrum, ingedeeld op ontwikkelingsleeftijd. Kinderen zitten dus (lang) niet altijd in de groep met kinderen van hun ‘echte’ leeftijd, maar met kinderen die qua ontwikkeling ongeveer op hetzelfde niveau zitten.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.