Oudercursus Autisme - GGNet Doetinchem

Ouder zijn van een jongvolwassene (18 - 35 jaar) met een autisme spectrum stoornis (ASS), bijvoorbeeld hoog functionerend autisme, Asperger of PDD-NOS, is vaak niet gemakkelijk. In de adolescentiefase maken jongvolwassenen zich normaliter los van het gezin en geven vorm aan hun eigen leven. Voor een jongvolwassene met een autisme spectrum stoornis, ligt dat vaak anders en kost dit meestal veel moeite. 

Voor deze groep ouders organiseert GGNet Preventie de oudercursus ‘Omgaan met Autisme’ om de draagkracht van de ouders te vergroten, zodat zij zich gesterkt voelen en zelf gezond blijven.

De cursus is geen gespreksgroep of therapie. Tijdens de bijeenkomsten zullen verschillende thema’s aan bod komen zoals de diagnose en behandeling, werk, wonen en opleiding, omgaan met autisme en relaties en seksualiteit. 
Er is naast deze thema’s ook steeds aandacht voor de positie van de deelnemers zelf, de eigen sterke kanten, het omgaan met emoties en het stellen van grenzen. Het is de bedoeling om handvatten te geven in de omgang met uw jongvolwassen kind met ASS. De huidige leefsituatie van de deelnemers is daarbij het uitgangspunt.

De cursus wordt gegeven in Apeldoorn en Doetinchem. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten van elk twee uur. De cursus wordt begeleid door een hulpverlener en een preventiemedewerker van GGNet.

Meer informatie over startdata en/of aanmelding? Neem dan contact op met het secretariaat van Preventie: GGNet Preventie, Telefoon: 088 - 933 1180  , E-mail: preventie@ggnet.nl

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.