Pedagogische begeleiding en therapie (PRT) - Elk kind unique

“Elk kind is uniek en verdient een positieve, stimulerende en veilige (leer)omgeving.”

Om bovenstaande visie na te kunnen streven ben ik mijn eigen praktijk ‘Elk kind unique’ gestart. Binnen deze praktijk bied ik, vanuit mijn expertises als pedagoog en autisme-expert, begeleiding op maat en PRT (behandeling en therapie) aan om zo het beste aan te sluiten op wat het kind nodig heeft. Elke begeleiding is uniek en sluit aan op het karakter, de situatie en de omgeving van het kind. Op deze manier ontstaat er een positieve, stimulerende en veilige omgeving waarin het kind kan groeien om zo het beste uit zichzelf te halen. 

Pivotal Response Treatment (PRT)
PRT is een behandeling gericht op communicatie en motivatie voor kinderen en jongeren en volwassenen die te weinig gericht zijn op de ander, taal onvoldoende inzetten als communicatiemiddel en niet of nauwelijks initiatief tonen. Deze kenmerken zie je vaak terug bij kinderen en jongeren met autisme.  

Met de motiverende technieken van de PRT wordt de gerichtheid op de ander en het nemen van initiatief in contact gestimuleerd, waardoor er meer wederkerigheid ontstaat in de interactie.  De PRT technieken zijn goed toe te passen in de dagelijkse routine: het is een natuurlijke manier van leren. Plezier staat voorop in het leren van deze communicatieve vaardigheden, omdat  er wordt aangesloten bij de interesse van het kind of de jongere.

  • Behandeling voor jonge kinderen / het leren van de eerste woordjes
    Het doel is u als ouders de PRT technieken te leren, waardoor het contact en de communicatie tussen u en uw kind wordt gestimuleerd. De behandeling vindt plaats in de thuissituatie. Tijdens het spelen met uw kind, wordt u stap voor stap gecoacht in het toepassen van de motiverende technieken van de PRT. Plezier staat hier voorop. De PRT technieken kunnen worden toegepast in de dagelijkse routine. U zult merken dat  uw kind zich meer tot u gaat richten en dat er (meer) communicatie mogelijk is.
     
  • Stimuleren van samenspel
    Kinderen die minder gericht zijn op hun omgeving, zullen zich ook minder richten tot hun leeftijdsgenootjes. Om de sociale ontwikkeling te stimuleren worden de PRT technieken ingezet om het samenspel te stimuleren. Als ouder wordt u gecoacht hoe dit samenspel vorm te geven, zodat interactie tussen uw kind en zijn of haar broertje, zusje of leeftijdgenootje tot stand komt.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.