Podcast Annelies Spek over autisme - RINO Groep Podcast

Aflevering over autisme in de RINO Groep Podcast: Dr. Annelies Spek over autisme. Een stoornis of een andere manier van denken?

Diagnosticeren van mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) is complex, vindt dr. Annelies Spek, klinisch psycholoog en hoofd van het Autisme Expertise Centrum in Eemnes. Er is veel kennis en ervaring voor nodig; bij onvoldoende doorvragen of gebruik van verkeerde instrumenten is er het risico op een verkeerde diagnose.

Wat zijn kenmerken van ASS? Hoe verschillen deze kenmerken bij mannen en vrouwen? En bij welke hulp zijn mensen met ASS gebaat? Dat en meer in deze aflevering van de RINO Groep Podcast.

Annelies Spek is gepromoveerd op ASS bij volwassenen en schrijft veel over autisme bij vrouwen, een onderwerp dat pas de laatste jaren meer in de schijnwerpers staat. Daarnaast is ze onder andere senior wetenschappelijk onderzoeker, consulent bij het CCE én bij het Pieter Baan Centrum en is ze bestuurslid van het Female Autism Network of the Netherlands.

De RINO Groep in Utrecht ondersteunt professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid om hun leven lang te leren.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.