Psychomotorische (Kinder)therapie / Praktijk Levf

Praktijk LevF werkt met kinderen en jongeren t/m 18 jaar en hun gezinnen. Het doel van deze praktijk is om kinderen en jongeren in een veilige en warme omgeving hun kracht en mogelijkheden te leren kennen en laten ervaren.

De praktijk biedt Psychomotorische Kindertherapie (PMKT). Dit is een individuele ervarings- en ontwikkelingsgerichte therapie. Het is bedoeld voor kinderen met een ontwikkelingsleeftijd tot 12 jaar die stagneren in hun ontwikkeling. Kinderen kunnen o.a. vastlopen in hun ontwikkeling ten gevolge van een stoornis zoals AD(H)D of een stoornis uit het Autisme spectrum (ASS).
Zij laten dit veelal zowel thuis als op school zien. Het doel is de vastgelopen ontwikkeling weer op gang te brengen, waarna ouders en kind in staat zijn op eigen kracht verder te gaan.

De therapeut stemt de therapie af op het ontwikkelingsniveau en de behoefte van het kind en kiest de werkwijze die daar het beste op aansluit. Zij heeft daarbij de keuze uit bewegen, lichaamsgerichte oefeningen, spel, muziek, ritme en creatieve middelen

Bewegen en ervaren is leren, waarbij negatieve ervaringen plaats maken voor positieve ervaringen. Een kind dat zich makkelijk beweegt, bouwt een goed zelfgevoel op, zodat het zich thuis kan voelen tussen leeftijdsgenootjes, op school en in het gezin. Uiteindelijk krijgt het kind meer gedragsalternatieven tot zijn beschikking, krijgt het zelfvertrouwen, gaat het beter functioneren en is ontwikkelingsgroei weer mogelijk.

Voor jongeren ouder dan 12 jaar biedt de praktijk Psychomotorische Therapie (PMT).

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.