Psychomotorische therapie & sensorische informatieverwerking - Zonkinderen / Delft

Zonkinderen is specialist op het gebied van bewegen en gedrag. Zonkinderen behandelt zowel kinderen zonder als met een diagnose en is o.a. gespecialiseerd in kinderen met Autisme spectrum stoornissen.

Bewegingsgedrag is een uiting van hoe wij ons van binnen voelen en hoe wij met situaties omgaan. Door middel van bewegen, spel en creativiteit biedt zonkinderen een ervaringsgerichte therapie aan. Deze ervaringen brengen groei en ontwikkeling op gang in processen waarin een kind of jongere vastloopt en niet verder komt.

Aanbod: 

 • Individuele Psychomotorische therapie
  Een psychomotorische therapeut neemt het bewegingsgedrag van een kind als uitgangspunt. Tijdens de therapie kan een kind spelenderwijs ander gedrag leren en worden blokkades opgelost. Door gebruik te maken van sport en spel kan een kind aan den lijve ervaren hoe met lastige situaties om te gaan. Hierdoor kunnen geleerde vaardigheden direct toegepast worden op het schoolplein, in de klas of thuis.
   
 • Psychomotorische gezinstherapie therapie
  Het gezin is noodzakelijk voor de gezonde ontwikkeling van een kind. Ieder gezinslid heeft een eigen uniek karakter. Deze karakters samen zorgen voor een bepaalde manier van leven of in sommige gevallen een manier van overleven. Een gezin of de gezinsleden kunnen bepaalde eigenschappen in elkaar versterken. Gezinstherapie (PMGT) wordt gegeven door 2 psychomotorisch therapeuten of een combinatie van gezinscoach en psychomotorisch therapeut. Er wordt veel gebruik gemaakt van Therapeutisch klimmen; een activiteit waarbij kinderen en jongeren en hun ouders veel kunnen oefenen met samenwerken.
   
 • Sensorische Informatieverwerking
  Door een kind te observeren wordt de informatieverwerking in beeld gebracht en wordt een sensorisch dieet opgesteld, zodat een kind gedurende een dag die prikkels aangeboden krijgt waar hij ook behoefte aan heeft. Behandeling bestaat uit diagnostiek, verbeteren motoriek, het (co)reguleren van de binnenkomende prikkels en advisering aan ouders en school. Ook wordt aan de slag gegaan met gedragsproblemen als gevolg van de problemen in de sensorische informatieverwerking met behulp van methodieken uit de psychomotorische therapie.

 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.