Speciaal Onderwijs - Het Hofpark

Het Hofpark biedt Speciaal Onderwijs aan leerlingen (4 t/m 13 jaar) die extra ondersteuning nodig hebben rondom hun gedrag en sociaal-emotionele ontwikkeling, bijvoorbeeld leerlingen met autisme. 
Intensieve tijdelijke ondersteuning wordt aangeboden in de Schakelklas.

Veel leerlingen van Het Hofpark hebben al meerdere scholen gehad en soms zelfs al een tijdje geen onderwijs gehad. Om te zorgen dat naar school gaan en leren weer lukt, wordt allereerst gewerkt aan het welbevinden van leerlingen en aan het vergroten van zelfvertrouwen. Bij Het Hofpark krijgen deze leerlingen een nieuwe kans en doen ze weer succeservaringen op.

De school bereidt leerlingen voor op uitstroom naar voortgezet speciaal speciaal onderwijs (vso) of voortgezet onderwijs (vo). De leerlingen volgen leerroute 5 (praktijkonderwijs/arbeidsmarktgericht), 6 (vmbo) of 7 (havo en vwo).

Schakelklas
De Schakelklas is een extra ondersteuningsaanbod binnen de school die op een centrale plek binnen de school is gehuisvest.
Leerlingen kunnen hier volgens een vastgesteld rooster enkele uren of delen van de dag naartoe. Hier wordt zorg en onderwijs gecombineerd. Een autisme- en gedragscoach, onderwijsondersteuner en een medewerker van at.zorg geven extra begeleiding. Leerlingen werken aan individuele doelen op sociaal-emotioneel en/of didactisch gebied.

 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.