Speltherapie & Theraplay - Speltherapie Venray

Wanneer een (ingrijpende) gebeurtenis of (psychisch) probleem - bijvoorbeeld gerelateerd aan ADHD, ADD of Autisme - de sociale en emotionele ontwikkeling van je kind belemmert, kan speltherapie een oplossing bieden. De speltherapeuten van Speltherapie Venray lossen spelenderwijs gedragsproblemen op bij je kind. Ze helpen je kind om zich op een prettige manier te uiten, onderzoeken en ontdekken samen wat er dwarszit.  Op deze manier voorkomen ze ongeaccepteerd gedrag en de kans dat je kind in een negatieve spiraal terecht komt. Ook helpt speltherapie bij het krijgen van meer zelfvertrouwen.

Dankzij het spel ontspant je kind en krijgt het ruimte om gedachten, gevoelens en wen sen te uiten. Ook zorgt spel ervoor dat je kind kan experimenteren met verschillende vormen van gedrag. Een speltherapeut biedt kinderen de kans om nieuwe ervaringen op te doen waardoor het emotioneel en verstandelijk zelf nieuwe dingen kan leren.
Eigenlijk is spel de taal van een kind, van jouw kind.

De speelkamer van Speltherapie Venray bevindt zich in het Medisch Centrum De Wieënhof.
Je kunt bij hen op eigen initiatief terecht; op verwijzing van je huisarts, na een gesprek met de wijkcoach of door een hulpvraag bij de gemeente te stellen. Speltherapie wordt door veel zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullende pakket.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.