(Studie)begeleiding - Le Grand

Le Grand Advies is een kleine instelling voor hulpverlening, in 2000 opgericht door Julie en Joca le Grand (twee zussen). Hun expertise ligt in de begeleiding van studenten en scholieren met autisme.

Door scholieren en studenten technieken aan te leren om hun studie en/of alledaagse leven te structureren proberen we routines op te bouwen, waardoor ze de rust en de ruimte krijgen om zich ook verder te ontwikkelen. Het maken van een overzichtelijke en realistische planning, waarin we alle dagelijkse activiteiten en verplichtingen meenemen, is altijd een eerste stap.

Vaak zien we dat (on)rust op studiegebied een groot effect heeft op het algemene welbevinden. Dit is tenslotte in deze leeftijdfase een centrale dagbesteding, waar cliënten ook hun eigenwaarde aan ontlenen. Door een goede studieroutine op te bouwen, waarbij ze weten waar ze aan toe zijn, creëer je ruimte om te werken aan bijvoorbeeld de sociale vaardigheden en het reilen en zeilen thuis en op school.

De basis van onze begeleiding komt vanuit het bieden van structuur en het aanleren van routines. Dit kan zijn met dagritmes, sociale relaties, samenwerking.

Vaak komt de cliënt met autisme binnen met ook nog een aantal andere problemen, zoals AD(H)D, stress en depressie. We onderhouden nauw contact met andere hulpverleners en de opleiding om een vangnet om de cliënt heen te bouwen. De begeleiding bestaat uit gesprekken en oefeningen om overzicht en inzicht te creëren. Wij gaan daarin oplossingsgericht te werk. Onze begeleiding is grotendeels individueel.

Zeker bij grotere veranderingen zoals de overstap naar een nieuw type onderwijs, onrust of ziekte thuis of in hun directe omgeving heeft deze groep een vaste plek en een vaste begeleider nodig om met ze mee te denken en hun leven te (blijven) structureren. Dit kan ook voortduren na een studie of prettig zijn voor (jong-)volwassenen die niet studeren.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.